Сливовий пиріг з безе
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Сливовий пиріг з безе

Чудовий пиріг для Вашого святкового столу, що підкуповує з першого погляду: спочатку своїм ефектним виглядом, потім – божественним і неповторним смаком. Ідеальне поєднання тонкого дріжджового тіста, солодкого прошарку зі стиглих слив і повітряного безе нікого не залишить байдужим, навіть самого примхливого ласуна. Родзинка пропонованого пирога – звичайно ж, у дивовижній «верхівці». Ті, кому коли-небудь удостоїлося насолодитися справжнім безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший французький десерт з яєчних білків, збитих з ванільним цукром. У нашому ж випадку цей яєчний крем набуває пікантну нотку завдяки додаванню свіжого імбиру. Приємного чаювання.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 400 г
  • Дріжджі - 20 г
  • Молоко - 100 мл
  • Цукор - 200 г
  • Сіль - за смаком
  • Масло вершкове - 80 г
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Сливи - 1,5 кг
  • Імбир - 2 г

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розмішати в молоці, додати столову ложку цукру і борошна. Добре перемішати і дати постояти 10 хвилин. Просіяти борошно, зробити в ній невелике поглиблення і влити дріжджі, добре перемішуючи. Залишити на 15 хв.

  • 02

    Потім додати 80 грам цукру, сіль, яйця і розм'якшене масло. Все перемішати до однорідної консистенції, замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і залишити на 1 годину. Розігріти духовку до 200 градусів.

  • 03

    Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Деко змастити маслом. Тісто розкачати в тонкий пласт, укласти на деко і посипати 40 грамами цукру і зверху викласти сливи. Пиріг поставити на 20 хвилин у духовку.

  • 04

    Яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Збити білки з цукром, що залишився і імбиром. Покласти масу в кондитерський мішок. Дістати пиріг з духовки, видавити на нього безе і поставити ще на 10-15 хвилин у духовку.

Товар додано до кошику