Полента з курячим соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Полента з курячим соусом

Полента - страва італійської кухні, каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги. Вона готується замішуванням кукурудзяного борошна у воді дерев'яною ложкою протягом 40 хвилин або поки вона не загусне, щоб триматися на ложці. Якщо в поленті залишилися грудочки, потрібно долити ще трохи бульйону або води і вони пропадуть. Вибираючи кукурудзу, натискають пальцем на зерно - якщо воно тріскається, кукурудза молода і соковита. Зазвичай полента не підноситься, як окрема страва, а подається з овочами, м'ясом, зеленню, грибами. Подають поленту з різноманітними соусами і тертим гострим сиром, прикрашають листочками базиліку.

Інгредієнти

  • Крупа кукурудзяна - 200 г.
  • Вода - 1 л.
  • Фарш курячий - 200 г.
  • Паста томатна - 1 ч. л.
  • Сметана 20% - 4 ст. л.
  • Лавровый лист - 1 шт.
  • Часник - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія оливкова - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Перець білий мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Закип'ятити воду в каструлі, поступово висипати крупу в воду, змішувати 30-40 хвилин, до загустіння.

  • 02

    Для приготування соусу необхідно розігріти сковороду, влити оливкову олію, обсмажити подрібнені часник з цибулею, додати в сковороду фарш, обсмажити на сильному вогні. Додати сметану і томатну пасту, влити 50 мл. води, перемішати. Наприкінці додати чорний і білий мелений перець за смаком.

  • 03

    При подачі викласти на тарілку готову кашу, зверху викласти м'ясний соус.