Польська кухня смачна і багата. Рецептів перших страв в цій країні налічується кілька десятків. Жоден польський обід не обходиться без супу. Апетитний польський суп з ковбасою і квасолею - чудова страва, приготувати яку зовсім не складно. Вогонь, на якому вариться суп, повинен бути маленьким - якщо суп кипить бурхливо, він буде мутного кольору. Можна приготувати цю страву і з консервованої білої квасолі у власному соку. Щоб капуста в супі була соковитіша, її необхідно підготувати: нашаткувати, залити холодною водою і поставити в холодильник. У холодній воді капуста насититься і буде в супі дуже соковитою. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Квасолю замочити на 1 годину в холодній воді, курку поставити варитися в 3-х літрах води.
Ковбасу нарізати брусками. З бульйону витягнути курку, додати квасолю і варити 40 хвилин.
Цибулю обсмажити з ковбасою і додати в каструлю. На тій же сковороді обсмажити моркву і селеру, додати подрібнений часник і все відправити у бульйон.
Капусту нашаткувати тонко і додати в каструлю. Коли суп закипить, додати сіль, перець, паприку.
Варити до готовності квасолі. Подавати з подрібненою зеленню кропу і петрушки.