Польський суп
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Польський суп

Польська кухня смачна і багата. Рецептів перших страв в цій країні налічується кілька десятків. Жоден польський обід не обходиться без супу. Апетитний польський суп з ковбасою і квасолею - чудова страва, приготувати яку зовсім не складно. Вогонь, на якому вариться суп, повинен бути маленьким - якщо суп кипить бурхливо, він буде мутного кольору. Можна приготувати цю страву і з консервованої білої квасолі у власному соку. Щоб капуста в супі була соковитіша, її необхідно підготувати: нашаткувати, залити холодною водою і поставити в холодильник. У холодній воді капуста насититься і буде в супі дуже соковитою. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Інгредієнти

  • Курка - 250 г.
  • Ковбаса копчена - 300 г.
  • Квасоля - 300 г.
  • Стебла селери - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Капуста білокачанна - 1/4 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Паприка - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити на 1 годину в холодній воді, курку поставити варитися в 3-х літрах води.

  • 02

    Ковбасу нарізати брусками. З бульйону витягнути курку, додати квасолю і варити 40 хвилин.

  • 03

    Цибулю обсмажити з ковбасою і додати в каструлю. На тій же сковороді обсмажити моркву і селеру, додати подрібнений часник і все відправити у бульйон.

  • 04

    Капусту нашаткувати тонко і додати в каструлю. Коли суп закипить, додати сіль, перець, паприку.

  • 05

    Варити до готовності квасолі. Подавати з подрібненою зеленню кропу і петрушки.