Полтавський пиріг з цибулі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Полтавський пиріг з цибулі

Якщо вам хочеться чогось незвичайного на обід, тоді сподіваємося що ми вгадали ваш смак і таким чином задовольнимо даним рецептом всі ваші вимоги. Ця страва не довго готується, зате результат буде очевидним, особливо в очах всіх ваших близьких. У кожній країні існує свій рецепт приготування цибульного пирога. Цікаво знати, що цибульні пироги найбільш поширені на території Франції та Німеччини. До речі, цибульний пиріг є також традиційною стравою на бернському цибульному фестивалі в Німеччині. Але приготувавши полтавський цибульний пиріг, ви здивуєте будь-кого, так як він заткне за пояс будь-який французький або німецький цибульний пиріг. Такий пиріг можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 125 г.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 2 ст.
  • Сметана - 0,5 ст.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Зелень - 150 г.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Оцет - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю почистити, залити окропом, через 2 секунди окріп злити, залити цибулю холодною водою, злити воду, нарізати цибулю дрібними кубиками. На сковороді тушкувати цибулю у вершковому маслі. Натерти сир на дрібній тертці. Три яйця зварити, натерти на крупній тертці. Додати в сковороду до цибулі яйця варені, сир і зелень. Посолити і поперчити за смаком.

  • 02

    У миску викласти вершкове масло додати борошно, ретельно перемішати. Додати сметану і розпушувач. Замісити м'яке тісто. Розділити готове тісто на дві половини.

  • 03

    Застелити пергаментним папером форму для випікання, викласти половину тіста, розподілити по площі, зробити бортики. Викласти зі сковороди начинку на нижній шар, накрити зверху другою частиною тіста. Зробити проколи виделкою, змастити жовтком 1 яйця. Випікати 40-45 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.