Помідори черрі з маринованою фетою і маслинами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Помідори черрі з маринованою фетою і маслинами

Помідори черрі з маринованої фетою і маслинами - чудовий фуршетний варіант закуски. Дуже смачне, яскраве і зовні акуратне блюдо. Помідори краще брати не великі, але стиглі. Перед закладанням начинки необхідно покласти половинки помідорів зрізом вниз, щоб стекла зайва рідина. Через 15 хвилин половинки помідорів перевернути, злегка поперчити. Страва не підходить для дієтичного харчування через високу калорійності фети, але дуже корисна для організму, так як фета - це джерело кальцію і цілого спектру вітамінів і мінералів: магнію, калію і фосфору.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сир фета - 230 г.
  • Цибуля-шалот - 1 ст. л.
  • Орегано (свіже листя) - 0,5 ч. л.
  • Помідори черрі великі - 450 г.
  • Маслини - 12 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Сир нарізати кубиками, перекласти в миску, додати дрібно нарізану цибулю-шалот, маслини, додати оливкову олію і орегано. За смаком додати сіль і перець. Перемішати.

  • 02

    Помідори нарізати на дві частини, вирізати внутрішню м'якоть, посолити і поперчити всередині.

  • 03

    Викласти в кожну половинку помідора сирну масу. Скропити зверху оливковою олією.