Торт із горіхами, маком та родзинками
Кількість порцій - 1
Час приготування - 2 г

Торт із горіхами, маком та родзинками

Кондитерський відділ - улюблений відділ будь-якої людини, як малої, так і дорослої. Ароматні і красиві торти дивляться на вас з полиць і так і просяться у кошик з покупками. Пропонуємо вам самим приготувати торт, який стане вашим улюбленим. Плюс в самостійному приготуванні полягає в тому, що ви можете регулювати кількість того чи іншого інгредієнта і бути впевненими, що в десерт потрапили тільки свіжі продукти. Торт з горіхами, маком і родзинками - ситна і казкова смакота. Шматочок десерту не гріх з'їсти і на ніч з чашкою чаю або какао, аби підсолодити життя. Торт зробить ваші сни такими ж солодкими, як і він сам. Аби приготувати таку смакоту, потрібно виділити трохи часу. Але всі ваші старання, будьте впевнені, виправдаються. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

  • Сметана - 300 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 300 г.
  • Горіхи - 100 г.
  • Мак - 100 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Сода - 5 г.
  • Молоко - 30 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Оцет - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Взяти три невеликі миски, в них покласти 100 грам сметани, цукру та борошна. А також яйця, щіпку солі, соду погашену оцтом. Добре все перемішати.

  • 02

    Потім всипати мак у першу миску, в другу - порізані горіхи, в третю – промиті родзинки. Все це добре перемішати по черзі.  Випікати при температурі 180°С, потрібно по 25-30 хвилин на кожний корж. Готовність перевірити зубочисткою. Кожний корж розрізати навпіл та залишити холонути.

  • 03

    В цей час приготувати крем. Змішати два яйця з цукром та борошном, влити молоко та все добре перемішати. В каструлю влити 250 мл., молока, підігріти на невеликому вогні, поки маса не загусне. В кінці додати вершкове масло та збити міксером. Розрізані коржі складати по черзі, потроху мастити їх кремом. Залишити торт холонути на декілька годин, щоб він краще просочився.