Порційні пироги
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Порційні пироги

Порційні пироги - дуже смачне і ситне блюдо, яке подобається своїм чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Часу на приготування цих пирогів витрачається зовсім не багато, і всі продукти доступні. Начинка може бути м'ясною, овочевою або з грибами. При подачі в кожну дірочку м'ясного пирога можна покласти по чайній ложці сметани і посипати дрібно нарізаним кропом. Цей порційний пиріг сподобається всім домочадцям і друзям і стане одним з головних і улюблених страв будь-якого застілля.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Шинка - 150 г.
  • Цибуля-порей - 1 стебло
  • Часник - 3 часточки
  • Печериці - 250 г.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • Курячий бульйон - 200 мл.
  • Вершки - 50 мл.
  • Курка відварна - 300 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Листкове тісто - 2 листа
  • Яйця - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Шинку, часник, петрушку, курку і порей дрібно нарізати. Зняти капелюшки з грибів, середньо нарізати.

  • 02

    Обсмажити шинку, часник і порей до тих пір, поки цибуля не стане м'якою.

  • 03

    Додати шампіньйони, тушкувати близько 2 хвилин, акуратно помішуючи, поки гриби не стануть м'якшими.

  • 04

    Змішати кукурудзяне борошно з двома столовими ложками бульйону. Додати до грибів разом з рештою бульйону. Довести до кипіння на великому вогні, готувати 1 хвилину, акуратно помішуючи, до легкого загустіння.

  • 05

    Додати вершки, кип'ятити ще хвилину, зняти з вогню, додати м'ясо і петрушку. Добре перемішати.

  • 06

    Розігріти духовку до 200°С. Взяти 4 формочки об'ємом близько 300 мл. З кожного листа тіста вирізати по 2 кришечки. Розділити м'ясну суміш між усіма формами і поставити їх на деко.

  • 07

    Прикрити "кришечками" з тіста заповнені форми. Притиснути, щоб запечатати края і зробити в центрі невеликий отвір. Змастити тісто збитим яйцем.

  • 08

    Випікати пироги 20 хвилин до золотистого кольору кришечки.