Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці

Свиняча шийка - це дуже ніжне м'ясо, навіть, можна сказати, делікатесне. Приготована ​​свиняча шийка в кінцевому підсумку виходить зовсім не жирна, м'яка і дуже соковита. Тому з свинячої шийки готують буженину і всіма гаряче улюблені шашлики. Але ми сьогодні будемо готувати свинину, запечену в гірчично-пивній заливці. А для цього нам потрібна буде свіжа свиняча шийка, і ми її будемо маринувати в гірчично-пивному соусі. Маринад зробить нашу свинину ще м'якшою і соковитішою. Гірчиця приємно наситить м'ясо і воно буде пахнути неперевершеним ароматом. Смак м'яса виходить божественним. Таке м'ясо - відмінне частування для святкового столу. Ви і ваші гості будете насолоджуватися смаком і запахом м'яска. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Свиняча шийка - 700 г.
  • Часник - 4 зуб.
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • Солодка мелена паприка - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Зіра суха - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 3 ст. л.
  • Світле пиво - 50 мл.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно пиво, перець, гірчицю, масло, часник і зіру ретельно змішати. Потім свинячу шийку замочити в маринаді і залишити на кілька годин.

  • 02

    У форму для запікання покласти м'ясо на фольгу. І туди ж налити залишки маринаду. Загорнути м'ясо у фольгу. Запікати приблизно 1,5 години при 180ᵒC.

  • 03

    Після чого відкрити фольгу і посипати м'ясо панірувальними сухарями і паприкою. Дати скоринці схопитися на поверхні м'яса протягом 15 хвилин, при цьому всю іншу частину потрібно тушкувати в соусі.

  • 04

    Перед подачею нарізати впоперек волокон і подавати з тушкованими або свіжими овочами.