Свинячі ребра в абрикосовому маринаді на грилі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Свинячі ребра в абрикосовому маринаді на грилі

Мабуть, звичайними шашликами зараз нікого не здивувати. Якщо Ви плануєте виїзний пікнік на природу або чекаєте гостей на гриль, неодмінно зверніть увагу на пропоновану страву, яка вмить вб'є всіх наповал своїм божественним смаком – свинячі ребра в абрикосовому маринаді. Дуже незвично і смачно, пальчики оближеш. Жирна свинина, витримана в пікантному соусі з абрикосів, ананасів, ароматних прянощів і спецій, а також міцного бренді, перетворюється до невпізнання, стаючи неймовірно ніжною, м'якою, соковитою і дуже апетитною. Єдиний нюанс, який необхідно взяти до уваги: маринуватися реберця повинні не менше дванадцяти годин у холодильнику. Але воно того варте, повірте.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі - 2 кг
  • Абрикоси консервовані - 500 г
  • Ананас - 200 г
  • Бренді - 50 мл
  • Цукор коричневий - 50 г
  • Оцет - 45 мл
  • Соус соєвий - 15 мл
  • Кориця мелена - 10 г
  • Імбир мелений - 5 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У блендері подрібнити абрикоси до стану пюре. Перекласти в сотейник і додати дрібно нарізаний ананас, бренді, цукор, оцет, соєвий соус, корицю та імбир. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хвилин. Охолодити.

  • 02

    Викласти ребра у велику миску і залити абрикосовим маринадом. Перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник на всю ніч, періодично перемішуючи.

  • 03

    Розігріти гриль або мангал. Викласти ребра на решітку і смажити 15-20 хвилин до готовності, змащуючи маринадом. Подавати із зеленню і овочами.