Свинина Стір-фрай
Кількість порцій - 3
Час приготування - 35 хв

Свинина Стір-фрай

Stir fry - спосіб приготування в китайській кухні, який передбачає швидке обсмажування продуктів на розпеченій сковороді з використанням невеликої кількості олії. У перекладі з англійської "stirfry" означає "обсмажувати при помішуванні". Тонко нарізану поперек волокон свинину викладайте в сковороду порціями. Кожна з них обсмажується на сильному вогні за пару хвилин до появи золотистої скоринки. З овочами дійте так само: вони вийдуть хрусткими і не втратять соковитість, зберігаючи при цьому свій життєрадісний колір. Порада: на останньому етапі приготування страви не поспішайте додавати всю заливку відразу, а додавайте її порціями, щоб зрозуміти, коли буде достатньо.

Інгредієнти

  • Філе свинини - 300 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Печериці - 6 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Соєвий соус - 50 мл.
  • Крохмаль - 0,5 ч. л
  • Лимонний сік - 0,5 ч. л
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Часник - 4 зубчики

Етапи приготування

  • 01

    Для заливки змішати крохмаль, соєвий соус і лимонний сік.

  • 02

    Нарізати всі продукти шматочками однакового розміру.

  • 03

    Швидко обсмажити протягом пари хвилин полосочки м'яса.

  • 04

    Окремо на соняшниковій олії смажити овочі. Вичавити через прес кілька зубчиків часнику.

  • 05

    Змішати обсмажені овочі і м'ясо, залити заливкою, потримати на вогні 2 хвилини.