Португальський червоний суп
Кількість порцій - 1
Час приготування - 30 хв

Португальський червоний суп

Жителі Португалії люблять дуже смачно і ситно поїсти. Відомо, що Португалія - це країна томатів. Тут готують найрізноманітніші салати, соуси, другі страви і, звичайно, ж супи і все це з томатів. Супи португальські - це особлива справа. Вони вважаються тут дуже корисними, так як в Португалії не прийнято робити зажарку та ще й на соняшниковій олії. У супи додають просто оливкову олію. У цьому весь і секрет. Про користь оливкової олії можна говорити дуже багато. Але сьогодні не про неї, а про португальський червоний суп. Його особливість полягає в тому, що він подається холодним. Так як соняшникова олія для нас набагато звичніша, то в рецепті присутня саме вона, хоча якщо ви хочете, можете замінити її на оливкову.

Інгредієнти

  • Томати - 300 г.
  • Зелений солодкий перець - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчика
  • Рослинна нерафінована олія - 4 ст. л.
  • Сік лимона (або оцет) - 1,5 ст. л.
  • Холодна кип'ячена вода - 1,5 ст.
  • Черствий хліб - 200 г.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Часник розтерти разом із сіллю. Зелений солодкий перець дрібно нарізати. Помідори очистити від насіння і шкірки, дрібно нарізати (для швидкого варіанту насіння можна і залишити) і збити виделкою.

  • 02

    У кип'ячену холодну воду влити рослинну олію, лимонний сік або оцет, покласти подрібнену зелень.

  • 03

    Змішати всі складові супу, досолити, якщо потрібно. Нарізати квадратиками хліб, додати в суп.