Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста

Перед початком приготування пісних пиріжків потрібно замочити горох у воді на ніч. Горох потрібен сирий, бажано цілий, але можна взяти і колотий. Потрібно добре вимиіті і залити холодною водою, щоб вода вкрила горох приблизно на 2-3 см. Пиріжки ліпляться невеликими, з тонким шаром тіста. Смажать пісні пиріжки на пісному маслі. За пару хвилин до готовності пиріжки збризкують водою з пульверизатора, щоб зарум'янена корочка на пісних дріжджових пиріжках була м'якою. Готові пиріжки змащують ще раз рослинним маслом і накривають рушником до повного охолодження. Також гарячі пиріжки з горохом можна змастити сумішшю води, часника, олії та солі.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 2 ст.
  • Вода - 1 ст.
  • Дріжджі свіжі - 20 г.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Цукор - 0,5 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Горох (варений) - 400 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду з рослинною олією, висипати нарізану дрібно цибулю, обсмажити, додати варений горох, смажити 5-7 хвилин. Перекласти в блендер, подрібнити до стану пюре. Дати охолонути.

  • 02

    У 1 ст. теплої води розчинити цукор і дріжджі. У мисці змішати борошно і сіль. У борошняну суміш влити дріжджову, змішати. Влити 1 ст. окропу, замісити тісто. Залишити на 2 години настоятися.

  • 03

    Розділити готове тісто на кілька шматочків, розкачати кожен, викласти начинку з гороху, защипнути краї.

  • 04

    Обсмажити пиріжки на олії на розігрітій сковороді з кожного боку.