Дуже багато хто любить похрустіти картопляними чіпсами. Це й не дивно, адже, чіпси, правильно приготовані, не тільки до не пристойності смачні, але ще й корисні. Картопля дуже добре підживлює організм необхідними вуглеводами і білками. А крохмаль, що міститься у великій кількості в картоплі, запобігає зайвому нагромадженню холестерину в печінці і крові. Також крохмаль дуже багатий на калій, який слід вживати тим, у кого є проблеми з серцем. Тому пропонуємо вам рецепт смачних, хрустких, і на відміну від магазинних абсолютно нешкідливих картопляних чіпсів, які можна приготувати без особливих навиків в домашніх умовах. За лічені хвилини у вас вийдуть дуже смачні ласощі.
Очистити і помити картоплю. Порізати тонкими пластинками завтовшки приблизно 2 мм. Можна скористатися комбайном, спеціальною овочерізкою або овочевим ножем. Отримані пластинки повинні бути однакової товщини.
Додати 1 ст. л. соняшникового масла і спеції. Все ретельно перемішати рукою, щоб пластинки вкрилися з усіх боків.
На лист покласти пекарській папір, змастити соняшниковою олією. Викласти скибочки картоплі. Готувати приблизно 15-25 хвилин при температурі 200°C. Деякі скибочки можуть приготуватися раніше і тому витягнути їх теж потрібно раніше, щоб вони не пересмажилися.