У першу чергу відзначимо, що гратен - це запечена страва таким чином у духовці, що вона має золотисту скориночку. Це може бути і риба, і м'ясо, і навіть будь-який виріб з тіста (солодкий або несолодкий). У нашому рецепті ми пропонуємо запікати картоплю з сиром і чебрецем. Це, на перший погляд, проста страва , насправді досить приємна на вигляд і, вже тим більше, на смак. Не дивлячись на те, що складається страва тільки з картоплі і сиру, в підсумку вона виходить досить цікавою. Особливо, якщо подавати її з овочами. Також ви можете додати ще один шар з м'яса. Тоді ваш вечеря буде ще більш соковитою і апетитною. У будь-якому випадку рецепт цієї страви стане прекрасним доповненням у вашу сімейну книгу рецептів.
Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сотейник розігріти, влити вершки, молоко, часник і мускатний горіх. Додати сіль, перець і нагріти, але не кип'ятити. Сир натерти на крупній тертці.
Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на дно скибочки картоплі. Зверху полити невеликою кількістю соусу, посипати тертим сиром і чебрецем. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти (останнім повинен бути шар сиру і чебрецю).
Розігріти духовку до 160°C. Посипати гратен сухарями і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин.