Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 55 хв

Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі

У першу чергу відзначимо, що гратен - це запечена страва таким чином у духовці, що вона має золотисту скориночку. Це може бути і риба, і м'ясо, і навіть будь-який виріб з тіста (солодкий або несолодкий). У нашому рецепті ми пропонуємо запікати картоплю з сиром і чебрецем. Це, на перший погляд, проста страва , насправді досить приємна на вигляд і, вже тим більше, на смак. Не дивлячись на те, що складається страва тільки з картоплі і сиру, в підсумку вона виходить досить цікавою. Особливо, якщо подавати її з овочами. Також ви можете додати ще один шар з м'яса. Тоді ваш вечеря буде ще більш соковитою і апетитною. У будь-якому випадку рецепт цієї страви стане прекрасним доповненням у вашу сімейну книгу рецептів.

Інгредієнти

  • Вершки 33-35% - 200 мл.
  • Молоко - 200 мл.
  • Часник - 10 г.
  • Горіх мускатний мелений - 5 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Картопля - 500 г.
  • Сир - 100 г.
  • Сир пармезан - 50 г.
  • Чебрець - 10 г.
  • Сухарі панірувальні - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сотейник розігріти, влити вершки, молоко, часник і мускатний горіх. Додати сіль, перець і нагріти, але не кип'ятити. Сир натерти на крупній тертці.

  • 02

    Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на дно скибочки картоплі. Зверху полити невеликою кількістю соусу, посипати тертим сиром і чебрецем. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти (останнім повинен бути шар сиру і чебрецю).

  • 03

    Розігріти духовку до 160°C. Посипати гратен сухарями і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин.