Картопляний салат з лимоном
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Картопляний салат з лимоном

Хоча цей салат всього лише з одного інгредієнта і соусу, та й готується він дуже просто і швидко, але смак у нього все-таки оригінальний. До того ж, вживати його можна як окремо, так і як гарнір до м'ясних і рибних страв. Картопля надає ситості салату. А оригінальний соус залишає незабутній смак надовго. Ви не пошкодуєте, якщо спробуєте пригостити своїх гостей таким незвичайним салатом, адже пробувати нове - це завжди добре. А особливо, якщо це стосується кулінарії.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Лимон (лимонний сік) - 2 ст. л.
  • Майонез - 80 г
  • Кмин - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Йогурт - 120 г
  • Кріп - 50 г
  • Цедра лимону - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Покласти картоплю в каструлю, залити холодною водою, додати сіль і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, не накриваючи, поки не розм'якшиться (15-20 хвилин).

  • 02

    Злити воду і залишити картоплю в друшляку, щоб трохи охолола.

  • 03

    Розрізати картоплю на 4 частини, покласти у велику миску, посипати сіллю і полити лимонним соком, перемішати.

  • 04

    Змішати в іншій мисці йогурт з майонезом, кропом, кмином і цедрою, ретельно перемішати. Додати трохи солі, перемішати.

  • 05

    Полити картоплю соусом і перемішати.

  • 06

    Можна подавати салат теплим або охолодженим.