Картопляний салат з тунцем і квасолею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Картопляний салат з тунцем і квасолею

Іноді дуже хочеться зробити щось дуже просте і швидке. Особливо якщо прийшов втомлений з роботи і сил немає довго стояти біля плити. Тому для таких випадків існують рецепти ситних салатів, які й голод вгамують, і не змусять вас довго возитися з приготуванням. Один з таких салатів - з картоплі, тунця і квасолі. Хороший він тим, що його можна приготувати в будь-який час року, особливо якщо використовувати консервовану квасолю. Швидкий салат сподобається не тільки вам, але й усім вашим рідним, адже його можна подавати як повноцінну страву. А якщо ще й прикрасити зеленню, то вийде навіть дуже представницький вигляд.

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Лимон - 30 г.
  • Перець чилі - 5 г.
  • Часник - 1 зуб.
  • Квасоля - 400 г.
  • Цибуля - 80 г.
  • Петрушка - 30 г.
  • Тунець консервований - 200 г.
  • Салат - 110 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    Змішати оливкову олію, лимонний сік, чилі і часник. З тунця злити рідину і трохи розім'яти виделкою. З квасолі злити рідину, якщо вона консервована або відварити до м'якості.

  • 03

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. Петрушку помити, просушити і подрібнити. Перемішати всі інгредієнти, додати заправку, перемішати і подавати, трохи охолодивши.