
Картопля "Дофінуаз"
- 1. Картопля — 1 кг.
- 2. Сир "Чеддер" — 200 г.
- 3. Вершкове масло — 20 г.
- 4. Часник — 1 зубчик
- 5. Вершки — 200 мл.
- 6. Молоко — 200 мл.
- 7. Мускатний горіх — 0.5 ч. л.
- 8. Морська сіль — 0.5 ч. л.
- 9. Петрушка — за смаком
Етапи готування
Почистити і нарізати картоплю тонкими кільцями.
У глибоку каструлю влити вершки, молоко, потім посолити, додати картоплю. Довести до кипіння і потримати на вогні приблизно 1-2 хвилини.
Почистити часник і розрізати його навпіл.
Форму для запікання натерти часником, залишки часнику додати в каструлю до картоплі.
Сир потерти на крупній терці.
Змастити форму вершковим маслом і викласти в неї шарами картоплю. Кожен шар посипати мускатним горіхом і сиром. Залишити частину сиру для верхнього шару.
Влити в форму вершки з молоком з каструлі, додати ще трохи мускатного горіха і посипати сиром, що залишився. Верхній шар сиру повинен бути найбільшим.
Відправити форму в заздалегідь розігріту до 190°С духовку. Готувати 40 хвилин.
Готову страву посипати петрушкою.