Картопля, фарширована печінкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Картопля, фарширована печінкою

З картоплі, як втім і з печінки, готують дуже багато різних страв. Адже, яловича печінка - це просто криниця вітамінів і мікроелементів. Особливо багато в ній міститься вітамінів груп А, В, С, D, Е, К. Печінка багата такими мікроелементами, як мідь, натрій, селен, фосфор, цинк, калій, кальцій, магній. Окремо слід сказати про значення заліза в печінці. Через вміст у ній такої великої кількості заліза, печінку лікарі прописують хворим на анемію. А дієтологи всього світу включають її в меню, завдяки вмісту в ній необхідного набору амінокислот. Сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати картоплю і печінку, приготувавши таку чудову, прекрасну, ароматну і корисну страву, як картопля, фарширована печінкою.

Інгредієнти

  • Картопля (однакового розміру) - 12 шт.
  • Печінка - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Молоко - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Бульйон - 300 мл.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Сметана (10-15%) - 200 г.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Пецериці - 200 г.
  • Зелень петрушки і кропу - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками і залити молоком на 2 години. Картоплю очистити, зрізати дно для стійкості і верхівку. Відварити картоплю до напівготовності в підсоленій воді 10 хвилин. Вийняти з картоплі серединку.

  • 02

    Обсмажити печінку на олії. Додати дрібно порізану 1 цибулину і смажити разом з печінкою.

  • 03

    Пропустити печінку з цибулею двічі через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати картоплю печінкою.

  • 04

    Поставити фаршировану картоплю на деко і залити бульйоном. Запікати 25 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці. Потім посипати фаршировану картоплю натертим на дрібній терці сиром і запікати ще протягом 10-15 хвилин.

  • 05

    Для приготування соусу порізати пластинками печериці і дрібними кубиками цибулю, яка залишилася. Обсмажити разом на вершковому маслі. Додати борошно, сіль, перець. Залити сметаною і тушкувати протягом 10 хвилин. Наприкінці посипати зеленню.

  • 06

    Подавати фаршировану картоплю разом з соусом із печериць.