З картоплі, як втім і з печінки, готують дуже багато різних страв. Адже, яловича печінка - це просто криниця вітамінів і мікроелементів. Особливо багато в ній міститься вітамінів груп А, В, С, D, Е, К. Печінка багата такими мікроелементами, як мідь, натрій, селен, фосфор, цинк, калій, кальцій, магній. Окремо слід сказати про значення заліза в печінці. Через вміст у ній такої великої кількості заліза, печінку лікарі прописують хворим на анемію. А дієтологи всього світу включають її в меню, завдяки вмісту в ній необхідного набору амінокислот. Сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати картоплю і печінку, приготувавши таку чудову, прекрасну, ароматну і корисну страву, як картопля, фарширована печінкою.
Печінку очистити від плівок і проток, нарізати шматочками і залити молоком на 2 години. Картоплю очистити, зрізати дно для стійкості і верхівку. Відварити картоплю до напівготовності в підсоленій воді 10 хвилин. Вийняти з картоплі серединку.
Обсмажити печінку на олії. Додати дрібно порізану 1 цибулину і смажити разом з печінкою.
Пропустити печінку з цибулею двічі через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати картоплю печінкою.
Поставити фаршировану картоплю на деко і залити бульйоном. Запікати 25 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці. Потім посипати фаршировану картоплю натертим на дрібній терці сиром і запікати ще протягом 10-15 хвилин.
Для приготування соусу порізати пластинками печериці і дрібними кубиками цибулю, яка залишилася. Обсмажити разом на вершковому маслі. Додати борошно, сіль, перець. Залити сметаною і тушкувати протягом 10 хвилин. Наприкінці посипати зеленню.
Подавати фаршировану картоплю разом з соусом із печериць.