Припущенний в червоному вині інжир з ванільним морозивом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Припущенний в червоному вині інжир з ванільним морозивом

Десерти з фруктів і ягід - це не тільки ласощі, але і здорова їжа. Рецептів таких десертів так само багато, як і різновидів фруктів та ягід. Бархатистий плід інжиру - незвичайний сезонний продукт, який має терпкий солодкий смак, довгу історію і безліч корисних властивостей. У запропонованому рецепті можна використовувати сушений інжир. Існує думка, що якісний сушений інжир смачніший, ніж свіжий. Сушений інжир є рекордсменом серед інших сухофруктів за вмістом клітковини, у зв'язку з цим його вживання гарантує відчуття ситості і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Припущений в червоному вині інжир з ванільним морозивом порадує своїм смаком і ароматом.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 300 мл.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Інжир - 110 г.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Морозиво ванільне - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в глибокій сковороді всі інгредієнти, за винятком морозива.

  • 02

    Поставити сковороду на вогонь, довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи.

  • 03

    Перекласти інжир в миску зі сковороди.

  • 04

    Довести суміш на сковороді до кипіння, варити до зменшення обсягу до 50 мл. Процідити отриманий сироп в миску.

  • 05

    Вилити сироп в миску з інжиром. Остудити. Подавати з морозивом.