Чорнослив у клярі
Кількість порцій - 10
Час приготування - 25 хв

Чорнослив у клярі

Якщо ви гострий любитель сухофруктів, але їсти їх у звичайному вигляді для вас стало буденною справою, тоді ми пропонуємо вам урізноманітнити трохи своє меню. До речі, таку страву можна цілком приготувати для святкового столу - вона буде дуже ефектно виглядати. Досить просто приготувати чорнослив в клярі з тіста. Таким чином під час смаження сухофрукти не втрачають свої корисні властивості (яких в чорносливі дуже і дуже багато), а навпаки, збережуть їх. При цьому тісто утворює хрустку скоринку, яка додає пікантність цій страві. Таким чином ви витратите дуже мало часу, а страву отримаєте просто відмінну.

Інгредієнти

  • Чорнослив - 100 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сода харчова - 1/4 ч. л.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Борошно пшеничне - 70 г.
  • Соняшникова олія - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Чорнослив розпарити в окропі. Нафарширувати подрібненим волоським горіхом. Насадити чорнослив на зубочистку.

  • 02

    Відокремити білки від жовтків. Білки збити в густу піну, акуратно додати жовтки, борошно і соду, замісити тісто.

  • 03

    Кожен чорнослив вмочити в тісто і обсмажити у фритюрі до золотистої скоринки.