Чорнослив у шоколаді
Кількість порцій - 5
Час приготування - 20 хв

Чорнослив у шоколаді

Корисний, смачний і улюблений багатьма десерт. У даному випадку пропонується в якості начинки чорносливу використовувати не просто горіхи (зазначено волоські, але можете використовувати будь-які на ваш смак), а горіхи з лимонною цедрою, родзинками і медом, подрібнені в блендері. Хоча за бажанням їх можна залишити просто дрібно нарізаними, тоді кожен з смаків буде більш яскравіше виражений. Якщо чорнослив дуже сухе, то бажано замочити його в окропі на 20-30 хвилин. Тоді цукерки будуть трохи більшими і значно смачнішішими. До начинки можна також додати курагу, фініки і корицю, смак буде досить оригінальним. Шоколад бажано брати темний або чорний, а прикрасити можна смужками топленого білого.

Інгредієнти

  • Чорнослив - 10 шт.
  • Горіхи волоські - 50 г.
  • Лимон - 50 г.
  • Мед - 10 г.
  • Родзинки - 40 г.
  • Шоколад темний - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Чорнослив і родзинки промити. Якщо необхідно, то попередньо замочити в окропі на 10-15 хвилин. Лимон помити і зняти цедру. Горіхи крупно нарізати. Лимонний сік, цедру, мед і родзинки з'єднати і подрібнити в блендері.

  • 02

    У чорносливі зробити надрізи і вкласти в них горіхи і начинку. Шоколад розтопити на водяній бані. Занурити кожну цукерку в шоколад, викласти на решітку і дати стекти зайвому. Покласти цукерки на 1-2 години в холодильник.