Пряна форель з огірком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Пряна форель з огірком

Страви з форелі по праву вважаються одними з найпопулярніших. Вони прекрасно доповнюють звичайне повсякденне меню і вдало прикрашають будь-яке святкове. Ніжне і смачне м'ясо форелі давно заслужило популярність у кухнях різних народів світу. Приготувати форель можна найрізноманітнішими способами. Багато господинь віддають перевагу смаженню риби, як запропоновано і в даному рецепті. Спочатку шматочки риби маринують в суміші з йогурту і пряних трав, а потім швидко обсмажують в олії до золотистої скоринки. Подають форель на стіл гарячою з гарніром з огірків.

Інгредієнти

  • Філе форелі - 800 г.
  • Йогурт - 100 мл.
  • Часник - 2 шт.
  • Імбир - 40 г.
  • Кумин мелений - 1 ч. л.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Перець каєнський - 0,2 ч. л.
  • Оцет рисовий - 2 ст. л.
  • Огірки - 2 шт.
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Кінза - 0,5 пучка

Етапи приготування

  • 01

    Кінзу подрібнити, імбир очистити і дрібно нарізати. Половину подрібненого імбиру змішати з кінзою в мисці, додати в миску йогурт, кумин і каєнський перець.

  • 02

    Рибу покласти в маринад в мисці. Необхідно маринувати рибу одну ніч.

  • 03

    Огірки нарізати соломкою, змішати огірки з імбиром, який залишився, додати в цю суміш оцет і кінзу. Додати перець за смаком.

  • 04

    Витягнути рибу з маринаду, розігріти сковороду-гриль, змастити олією, викласти рибу на сковороду, обсмажити з обох сторін протягом 6 хвилин.

  • 05

    При подачі викласти рибу з гарніром з огірків.