Пряний марокканський суп із нутом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Пряний марокканський суп із нутом

Таке чудове перше блюдо може завжди прикрасити й урізноманітнити будь-який сімейний обід. Адже воно багате корисними речовинами, так як приготовлене на основі турецького гороху нут, плоди якого володіють високим вмістом антиоксидантів, білка і важливих для людського організму мінералів, таких як залізо і кальцій. Також нут знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, гіпертонії, інфаркту і уповільнює процеси старіння шкіри. Такий марокканський суп можна приготувати і на основі овочевого бульйону, тоді він підійде для вегетаріанців. Незважаючи на свою простоту, суп є насиченим, так як виходить досить пряним.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Середня цибулина - 1 шт.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Кумин - 2 ч. л.
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • М'ясний бульйон - 600 мл.
  • Томати у власному соку - 400 г.
  • Консервований нут - 400 г.
  • Сік лимона - 0,5 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Нагріти олію і обсмажити порізану дрібно цибулю і селеру до м'якості, близько 10 хвилин.

  • 02

    Додати кумин і смажити ще хвилину.

  • 03

    На вогонь поставити бульйон. У киплячий бульйон додати цибулю, селеру, томати, нут, подрібнений часник і чорний перець, залишити кипіти 8 хвилин. Влити лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Додати спеції за смаком, прикрасити зеленню, подавати з лавашем.