Пряний рис із фісташками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Пряний рис із фісташками

Для приготування страви за даним рецептом бажано використовувати рис басматі. Пряний рис з фісташками - неймовірно ароматне блюдо, адже до його складу входять тропічний апельсин, ніжна курага, вишуканий кардамон, пряна кориця, терпка м'ята і фісташки, з їх тонким смаком і запахом. Деякі господині додають до рису чорнослив або родзинки для солоду, а замість фісташок кладуть волоські горіхи. Пряний рис з фісташками одночасно і ситне, і корисне блюдо. Фісташки мають підвищену калорійність і високий вміст мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Пряний рис подають як гарнір до м'яса або як самостійну страву, а також готують під час посту.

Інгредієнти

  • Рис басматі - 250 г.
  • Фісташки несолоні - 100 г.
  • Курага - 100 г.
  • М'ята - 1 пучок
  • Апельсин - 1 шт.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 1 склянка

Етапи приготування

  • 01

    Рис промити і обсушити. У глибоку сковороду налити 1 ст. л. масла і обсмажити рис протягом 3-х хвилин, безперервно помішуючи.

  • 02

    Влити 1 склянку води (кімнатної температури), додати кардамон, чорний перець і сіль за смаком, перемішати і дати закипіти.

  • 03

    Варити рис під кришкою протягом 20 хвилин майже до повного випаровування води.

  • 04

    Фісташки очистити від шкаралупи і обсмажити в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин. Остудити і крупно порубати.

  • 05

    На дрібній тертці зняти цедру апельсина, видавати сік.

  • 06

    У гарячий рис додати порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки - перемішати і дати настоятися хвилин 10.

  • 07

    Порубати м'яту, гарненько перемішати разом з рисом і подавати.