(044) 392-8552
Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 40 хв

Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином

Хліб - один з найдавніших продуктів на нашій планеті. Перші згадки про хліб з'явилися в Давньому Єгипті. За іншими даними хлібопечення придумали представники давньої трипільської цивілізації, які проживали на землях сьогоднішньої України. Споконвіку наші предки дуже трепетно ​​і з повагою ставилися до хліба. Подібне спостерігалося в багатьох європейських країнах, що свідчить про важливість цього найціннішого продукту харчування. Пропонуємо вам спробувати спекти справжнісінький пшенично-житній хлібець з родзинками і кміном за нашим чудовим рецептом. Смачний, ароматний, неймовірно м'який хліб гідно оцінять ваші домочадці. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Борошно житнє - 200 г.
  • Дріжджі сухі - 8 г.
  • Родзинки - 250 г.
  • Насіння кмину - 1 ч. л.
  • Сіль - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Включити духовку на 250°С. У мисці змішати родзинки та насіння кмину. В окремій мисці змішати обидва види борошна, додати сіль, перемешать. Додати дріжджі. Влити 350 мл. води, замісити тісто.

  • 02

    Коли тісто стане густим, додати родзинки з кмином, перемішати. Викласти тісто на стіл. Пом'яти трохи тісто, наситити повітрям.

  • 03

    Сформувати кулю, викласти в миску, посипати борошном, накрити миску рушником, поставити миску в тепле місце на 1 годину.

  • 04

    Тісто викласти на поверхню з борошном, розділити ножем на дві частини, зробити дві кулі. Накрити рушником, залишити на 10 хвилин. Кожен шар розправити руками в прямокутник. Довгі краї розправити по черзі загнути до центру, прикріпити злегка великим пальцем. Скласти навпіл по довгій основі, запечатати шов.

  • 05

    Отримані батони, викласти на присипаний борошном рушник швом вгору, зробивши між ними складку з тканини рушника. Накрити іншим рушником, залишити на 1 годину.

  • 06

    Батони перекласти на стіл, швом донизу, зробити ножем надріз вздовж батона, після, розрізи, що розходяться від центрального розрізу.

  • 07

    Зволожити духовку перед випіканням, зменшити температуру до 220°С, випікати 30 хвилин.

Товар додано до кошику