Гарбузове різотто зі спеціями
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Гарбузове різотто зі спеціями

Осінь – це пора гарбузів, тому скористайтеся сезоном і порадуйте себе, як слід. Гарбузове різотто зі спеціями легко може ужитися на Олімпі ваших улюблених страв. Гарбуз дуже корисний овоч. Він подарує вам у великих кількостях кальцій, цинк, каротин, вітамін С і безліч інших корисних елементів. Імбир, мускатний горіх, біле вино і базилік не просто додадуть гарбузові смак і приберуть певну водянистість, але й принесуть у ваш будинок аромат осені, приємної, різнобарвної та багатої. Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї вельми делікатесної страви. Адже процес приготування дуже простий, з ним легко впорається навіть новачок у кулінарії. Приготуйте це різотто, і вам захочеться радувати ним домочадців ще і ще!

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Олія оливкова - 15 мл.
  • Рис - 400 г.
  • Вино біле сухе - 200 мл.
  • Бульйон овочевий - 600 мл.
  • Гарбуз - 300 г.
  • Імбир - 5 г.
  • Горіх мускатний - 5 г.
  • Базилік - 10 г.
  • Масло вершкове - 15 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 170°C градусів. Гарбуз очистити від шкіри і насіння, нарізати на скибочки. Запікати гарбуз протягом 15-20 хвилин. Дістати з духовки і подрібнити блендером в пюре.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Овочевий бульйон розігріти. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити в сковороді цибулю близько 3-5 хвилин до м'якості.

  • 03

    Рис промити. До цибулі додати рис і обсмажити кілька хвилин. Додати в пательню вино і тушкувати, поки воно не випарується.

  • 04

    Потім по 0,5 склянки вливати бульйон, додаючи наступну порцію, коли випарується попередня. Тушкувати таким чином рис близько 20 хвилин до м'якості. Додати гарбузове пюре, імбир, мускатний горіх, базилік і вершкове масло і тушкувати ще 2-3 хвилини. Додати за смаком сіль, перець і подавати до столу.