Запіканка з гарбуза і сиру
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Запіканка з гарбуза і сиру

Гарбуз - продукт унікальний. Унікальність його в тому, що він чудово вписується як в солодких стравах, так і в солоних. Він дуже добре проявляє свої смакові якості в десертах, супах, других стравах і гарнірах, салатах. Тому хорошим варіантом для сніданку, обіду і вечері буде гарбузова запіканка з сиром. Такий варіант досить дієтичний, але одночасно ситний і смачний. За бажанням можна додати й інші види сиру: чеддер, фету, бринзу або будь-який інший. При подачі можна додати власноруч приготовані сухарики з пшеничного або житнього хліба зі спеціями і скибочки помідорів. Вони додадуть страві цікавий смак і ситність.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500 г.
  • Сметана - 80 г.
  • Молоко - 30 мл.
  • Сир пармезан - 30 г.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Яйце куряче - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз помити, очистити від шкірки, нарізати тонкими пластинками. Маслом змастити шматочки гарбуза і викласти у форму для запікання. Духовку розігріти до 180°C.

  • 02

    Пармезан натерти на дрібній тертці. Яйця збити з сіллю. Додати молоко, сметану, сир. Добре перемішати до однорідного стану. Залити сирною сумішшю гарбуз, поставити в духовку і запікати близько 35 хвилин.