Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона

Як тільки поспіваає гарбуз, як тільки приходить його пора, відразу ж хочеться якомога швидше приготувати його. Причому найрізноманітнішими способами. Так, щоб це вийшло смачно і незвично. Якщо вам не хочеться кавунової каші або пирога, тоді спробуйте приготувати смачну домашню запіканку. Вона порадує вас своїм дивовижним ароматом кориці з лимоном, ще як тільки ви відкриєте дверцята духовки. Ну а коли відріже шматочок, то її ніжний легкий смак полонить вас остаточно. Здавалося б, така легка і проста страва із звичайних інгредієнтів, але якщо правильно їх об'єднати, то можна створювати свято в домі хоч кожен день.

Інгредієнти

  • Цукор - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Крупа манна - 300 г.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Гарбуз - 750 г.
  • Сіль - за смаком
  • Сода - 5 г.
  • Ванілін - 3 г.
  • Кориця мелена - 3 г.
  • Лимон - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Білки відокремити від жовтків. Білки збити з цукром (половиною) і сіллю в пишну піну. Жовтки збити з цукром. Гарбуз очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. З лимона зняти цедру.

  • 02

    Жовтки змішати з просіяним борошном, ваніллю і содою. Додати гарбуз і довести до однорідної суміші. Додати до гарбузової маси білки, цедру і обережно перемішати.

  • 03

    Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати запіканку близько 30-40 хвилин.