Гарбузово-цитрусовий джем
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Гарбузово-цитрусовий джем

Інгредієнти

  • Гарбуз - 3 кг
  • Цукор - 2 кг
  • Апельсин - 4 шт.
  • Лимон - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати дуже дрібними кубиками. Посипати цукром (співвідношення 2:1) і перемішати. Дати трохи настоятися і пустити сік.

  • 02

    Лимони і апельсини помити, очистити від шкірки, зерен і плівок. Нарізати цитрусові на дрібні шматочки і додати цукор (співвідношення 2:1). Також дати трохи настоятися.

  • 03

    З'єднати гарбуз і цитрусові в одній ємності і залишити на ніч (або мінімум 6 годин) в прохолодному місці. Наступного дня суміш поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи, близько 50 хвилин.

  • 04

    Джем охолодити. Готовий джем розлити в банки і закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці або холодильнику.