Гарбузове тісто для піцци
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Гарбузове тісто для піцци

Італійська піцца же давно прижилась на кухнях наших господарок.Ми вирішили додати нашій далекій гості трішечки української єкзотики і придумали для вас цей чудовий рецепт.Додаємо до тіста для піцци всього 100 мл гарбузового пюре і одержуємо м яке, пишне тісто з ніжним золотим відтінком.Піцца на основі з такого тіста буде не тільки смачна і запашна,але й надзвичайно корисна і для дорослих, і для дітей.Адже гарбуз зажив слави як дуже цінний і багатий поживними речовинами овоч.А калорій в нашому тісті набагато менше ,ніж у звичайному тісті для піцци.Так що смакуйте і будьте здорові.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 120 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія рафінована - 45 г.
  • Цукор - 15 г.
  • Дріжджі свіжі - 20 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Борошно - 430 г.

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розтерти з цукром та залишити на 3-4 хвилини в теплому місці. Гарбуз почистити та відварити  у воді до готовності. В дріжджі з цукром додати гарбузове пюре з водою (100 мл.) та 2 столові ложки борошна. Розмішати.

  • 02

    Поставити в тепле місце на 20 хвилин. Опара підросте. В опару додати яйце, сіль, борошно, що залишилося. Борошно краще додавати не все відразу, а частинами, регулюючи кількість за потребою.

  • 03

    Замісити м'яке тісто. Поставити в тепле місце на годину, перемішуючи тісто за цей час двічі.