Кабачкові оладки з сиром
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Кабачкові оладки з сиром

Батьківщиною кабачків вважається Мексика. Там їх вирощували ще за 3000 років до н.е. Коли Новий Світ був відкритий для європейців, вони почали завозити звідти багато невідомих раніше продуктів. Так в XVI столітті в Європі з'явився гарбуз і кабачки. І в наш час їх вирощують в багатьох країнах світу, тому що овоч цей не надто вибагливий, а його корисні властивості приємно дивують. Поживними властивостями кабачки схожі на огірки, у них дуже багато води (до 90 %) і білків. А значить кабачки - це дієтичний продукт, який дуже корисний і легкий для шлунка. Співвідношення калію і натрію добре допомагає організму звільнятися від рідини, яка накопичилася. Оладки з кабачків відмінно підійдуть для сніданку, який додасть вам багато сил на весь майбутній день.

Інгредієнти

  • Кабачки - 2 шт.
  • Бринза - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 150 г.
  • Кріп - 5 гілочок
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки промити і натерти на крупній тертці. Потім посолити і залишити хвилин на 5-8, щоб виділився сік.

  • 02

    Після чого кабачки гарненько віджати через марлю, щоб у них залишилося мінімум соку.

  • 03

    Після цього додати до кабачків борошно, яйця і кріп, який попередньо подрібнити. Поперчити за смаком і гарненько перемішати.

  • 04

    Бринзу нарізати невеликими кубиками приблизно одного розміру і додати сир до маси, акуратно перемішати.

  • 05

    На сковороді розігріти олію. І викладаючи невелику кількість маси, смажити оладки близько 3 хвилин на кожну сторону.

  • 06

    Подавати оладки можна як гарячими так і холодними.