Батьківщиною кабачків вважається Мексика. Там їх вирощували ще за 3000 років до н.е. Коли Новий Світ був відкритий для європейців, вони почали завозити звідти багато невідомих раніше продуктів. Так в XVI столітті в Європі з'явився гарбуз і кабачки. І в наш час їх вирощують в багатьох країнах світу, тому що овоч цей не надто вибагливий, а його корисні властивості приємно дивують. Поживними властивостями кабачки схожі на огірки, у них дуже багато води (до 90 %) і білків. А значить кабачки - це дієтичний продукт, який дуже корисний і легкий для шлунка. Співвідношення калію і натрію добре допомагає організму звільнятися від рідини, яка накопичилася. Оладки з кабачків відмінно підійдуть для сніданку, який додасть вам багато сил на весь майбутній день.
Кабачки промити і натерти на крупній тертці. Потім посолити і залишити хвилин на 5-8, щоб виділився сік.
Після чого кабачки гарненько віджати через марлю, щоб у них залишилося мінімум соку.
Після цього додати до кабачків борошно, яйця і кріп, який попередньо подрібнити. Поперчити за смаком і гарненько перемішати.
Бринзу нарізати невеликими кубиками приблизно одного розміру і додати сир до маси, акуратно перемішати.
На сковороді розігріти олію. І викладаючи невелику кількість маси, смажити оладки близько 3 хвилин на кожну сторону.
Подавати оладки можна як гарячими так і холодними.