Кабачкові кекси з ковбасою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Кабачкові кекси з ковбасою

Кекси - це досить давня страва. Їх випікали ще в Стародавньому Римі. Хоча спочатку кекси були дуже схожі на хліб як на смак, так і за формою. З часом стали робити солодкі кекси, і сьогодні ця страва прикрашає солодкі столи. Але паралельно існують і несолодкі кекси. Як, наприклад, з кабачків і ковбаси. Ця страва відмінно зійде як легка закуска, хоча кекси можна подавати і як самостійну страву. Завдяки тому, що кабачки дуже вітамінізовані, а ковбаса - досить ситна, таким чином ці інгредієнти добре доповнюють один одного. Ви можете снідати кексами з кабачків, брати із собою на роботу або давати діткам до школи, не боячись, що вони будуть голодними.

Інгредієнти

  • Кабачки - 300 г.
  • Копчена ковбаса - 70 г.
  • Борошно - 70 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки натерти на дрібній тертці. Додати сіль і залишити на 5-10 хвилин. Після цього віджати добре рідину.

  • 02

    Ковбасу дуже дрібно порізати.

  • 03

    До кабачків додати яйця, трохи солі. Додати розпушувач, борошно. Все ретельно перемішати.

  • 04

    Додати ковбасу, перемішати.

  • 05

    Формочки змастити маслом, викласти тісто у формочки. Поставити в розігріту до 200°C. Випікати приблизно 15-25 хвилин.