Пиріг гарбузовий
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Пиріг гарбузовий

Більш корисного пирога ніж гарбузовий складно знайти. Гарбуз – невичерпне джерело необхідних організму вітамінів та мікроелементів. Особливо важливим є вживання гарбуза для дітей. Нам відомо, що при запіканні усі корисні якості гарбуза зберігаються, таким чином, цей пиріг – незамінна частина раціону. Також цей пиріг дуже ситний та стане чудовим сніданком перед насиченим робочим або навчальним днем. Він наповнить вас необхідною енергією і силою для звершення важливих справ. Можна сміливо проявити фантазію в прикрашанні пирога – вершкова глазур і сахарна пудра – вірні помічники в цій приємній справі.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 600 г.
  • Борошно - 0, 5 кг.
  • Масло вершкове - 250 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Родзинки - 100 г.
  • Горіх волоський - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Близько години запікати гарбуз, попередньо його покласти в жароміцну форму. Готовий гарбуз відставити, до повного охолодження. Потім вийняти м’якоть та розім’яти ложкою або збити кухонним комбайном.

  • 02

    Насипати у велику миску муку та корицю, додати нарізане шматочками масло і цукор. Змішувати дану суміш близько 20 секунд, крихта повинна бути крихкою та розсипчастою. Розтерти гарбуз та яйця, додати їх до тіста та змішувати поки воно не стане однорідним. Горіхи насипати разом з родзинками в тісто та розмішати його.

  • 03

    Форму для пирога змастити вершковим маслом, посипати борошном та викласти в неї тісто, розрівняти поверхню. Випікати протягом години в розігрітій до 180°C духовці. Залишити пиріг у формі на 5 хвилин, потім викласти на кухонну решітку остигати. Пиріг можна прикрасити вершковою глазур'ю або цукровою пудрою.