Більш корисного пирога ніж гарбузовий складно знайти. Гарбуз – невичерпне джерело необхідних організму вітамінів та мікроелементів. Особливо важливим є вживання гарбуза для дітей. Нам відомо, що при запіканні усі корисні якості гарбуза зберігаються, таким чином, цей пиріг – незамінна частина раціону. Також цей пиріг дуже ситний та стане чудовим сніданком перед насиченим робочим або навчальним днем. Він наповнить вас необхідною енергією і силою для звершення важливих справ. Можна сміливо проявити фантазію в прикрашанні пирога – вершкова глазур і сахарна пудра – вірні помічники в цій приємній справі.
Близько години запікати гарбуз, попередньо його покласти в жароміцну форму. Готовий гарбуз відставити, до повного охолодження. Потім вийняти м’якоть та розім’яти ложкою або збити кухонним комбайном.
Насипати у велику миску муку та корицю, додати нарізане шматочками масло і цукор. Змішувати дану суміш близько 20 секунд, крихта повинна бути крихкою та розсипчастою. Розтерти гарбуз та яйця, додати їх до тіста та змішувати поки воно не стане однорідним. Горіхи насипати разом з родзинками в тісто та розмішати його.
Форму для пирога змастити вершковим маслом, посипати борошном та викласти в неї тісто, розрівняти поверхню. Випікати протягом години в розігрітій до 180°C духовці. Залишити пиріг у формі на 5 хвилин, потім викласти на кухонну решітку остигати. Пиріг можна прикрасити вершковою глазур'ю або цукровою пудрою.