Гарбуз, фарширований солодким пловом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Гарбуз, фарширований солодким пловом

Інгредієнти

  • Гарбуз - 2 кг
  • Рис - 200 г
  • Масло вершкове - 70 г
  • Родзинки - 200 г
  • Яблука - 150 г
  • Горіхи кедрові - 100 г
  • Цукор - 15 г
  • Кориця мелена - 5 г
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C градусів. Рис відварити до напівготовності. Промити рис холодною водою..

  • 02

    Родзинки добре промити окропом. Яблуко помити, очистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Додати до рису родзинки, кедрові горішки, яблуко. Додати до цієї суміші сіль, корицю і цукор.

  • 03

    Масло розтопити. Полити маслом рисову суміш і добре перемішати. Гарбуз помити.

  • 04

    У гарбуза зрізати верх і відкласти кришку. За допомогою ложки і ножа витягти з гарбуза насіння. Поставити гарбуз на 30 хвилин у духовку. Після цього наповнити гарбуз начинкою з рису і накрити відкладеною кришкою.

  • 05

    Поставити гарбуз у будь-яку форму для духовки, щоб він твердо стояв. Запікати близько 40 хвилин. При подачі викладати плов на тарілку, разом з м'якоттю.