Гарбузові кекси
Кількість порцій - 5
Час приготування - 45 хв

Гарбузові кекси

Гарбузові кекси будуть чудовою альтернативою сніданку. Особливо зрадіють цій смакоті діти, адже в основі приготування – гарбуз та лимонний сік. Ми можемо полити наші кекси глазур’ю, розтопленим шоколадом або гарбузовим насінням, за бажанням. Кожен із варіантів по-своєму вдалий і доречний. Сире гарбузове насіння нормалізує роботу печінки і відновлюює її клітини, покращує регенеративні процеси і нормалізує тканинний обмін. Мак покращує травлення і надає болезаспокійливу дію, а ще мак - дуже хороший помічник у боротьбі з безсонням.

Інгредієнти

  • Гарбуз (почищений) - 300 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйце - 3 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Борошно - 250 г.
  • Зернята гарбуза (почищені) - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз натерти на середній тертці. Якщо соку буде багато, його потрібно злити. Із лимону зняти цедру. Вичавити сік (всього необхідно біля 50 мл. лимонного соку).

  • 02

    Масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Залити лимонний сік, перемішати. Додати цедру, перемішати. Ще додати гарбузу та знову перемішати. Насипати розпушувач та борошно, замісити не дуже густе тісто.

  • 03

    Тісто викласти у формочки. Викладати потрібно не дуже багато, висотою близько 2-3 см. Поставити в духовку, розіргіту до 180°С. Випікати протягом 25 хвилин.

  • 04

    Готові кекси можна покрити глазур'ю або розтопленим шоколадом. Посипати гарбузовим насінням.