Пюре з селери
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Пюре з селери

Селера - досить специфічний овоч, в блюда його додають в невеликих кількостях. Найчастіше використовується його корінь. Корінь селери - дуже корисний продукт. Його можна варити, смажити, тушкувати, маринувати, солити. З кореня селери готують супи і салати, а також можна приготувати чудовий легкий, дієтичний гарнір - альтернатива картопляному пюре - пюре з селери. У такого пюре немає різкого смаку селери, тільки незвичайний легкий пряний присмак і впізнаваний аромат, характерний для всіх страв, що включають селеру. Такий гарнір найкраще підійде до м'яса, а також пюре з селери можна подавати разом з сиром рокфор.

Інгредієнти

  • Корінь селери - 1 кг.
  • Вода - 600 мл.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Морська сіль - 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помити, очистити і нарізати корінь селери невеликими кубиками. Покласти в каструлю, залити киплячою водою, варити до м'якості 30 хвилин.

  • 02

    Злити воду, залишивши частину, щоб розбавляти пюре. За допомогою блендера збити пюре до гладкості, додавши оливкову олію.

  • 03

    Приправити сіллю і перцем.