Пудинг "Іриска"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Пудинг "Іриска"

Це один з тих прекрасних десертів, які не вимагають багато часу на приготування, а в підсумку виходять дуже смачними - справжній рай для ласунів. Найкраще вживати цей пудингом в теплому вигляді. Смак соусу нагадує смак ірисок, але тільки не такий липкий, а просто ніжний і трохи тягучий за своєю консистенцією. Печені пудинги привабливі тим, що завжди прості у приготуванні. Якщо пудинг залишається на наступний день, то перед подачею його розігрівають. Подають на стіл теплим або зі збитими вершками.

Інгредієнти

  • Фініки без кісточок - 150 г.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 150 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Ванільний стручок - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор коричневий - 225 г.
  • Вершки - 60 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Закип'ятити 350 мл. води, додати в неї фініки і соду, залишити на 15 хвилин.

  • 02

    Збити в мисці 90 г. вершкового масла з цукром. Додати сюди ж яйце і насіння ванілі, ще раз збити.

  • 03

    Зменшити швидкість міксера і поступово додавати борошно і розпушувач. Додати в тісто фінікову суміш. Замісити тісто. Викласти його у змащену маслом форму для випікання.

  • 04

    Поставити форму з пудингом в духовку на 30 хвилин, випікати при температурі 180ºС.

  • 05

    Насипати в каструлю коричневий цукор, вершки, 60 г. вершкового масла, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 1 хвилину.

  • 06

    Збільшити температуру духовки, залити пудинг отриманою карамеллю, випікати ще 1 хвилину.