Пудинг - це популярне у Великобританії, США, Канаді та Австралії блюдо, яке готується з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій на водяній бані. У солодкі пудинги зазвичай заливаються яйця з молоком, а в яєчно-молочну суміш також іноді додають який-небудь алкоголь - коньяк, бренді, ром і т.д. Для несолодких пудингів, наприклад, із субпродуктів та м'яса, використовується жир. При приготуванні пудингу з яблуками, родзинками і цукатами яловичий жир обов'язково потрібно відокремлювати від плівки і використовувати черству булку з обрізаними корками. Готовий пудинг викладають на блюдо, виливають на нього залишки рому, підпалюють ром і надзвичайно красивий палаючий пудинг подають на стіл.
Жир посікти ножем на дошці, присипаючи борошном, щоб жир став консистенцією крупинок. Перекласти в миску, додати родзинки, нарізані яблука, цукати і ванільний цукор.
Хліб розтерти через сито в крихту, яку після, додати в суміш. Додати варення з чорної смородини, всипати цукор, влити 100 мл. рому, вбити яйця, ретельно перемішати всю масу.
Змастити велику серветку маслом, покласти в друшляк, викласти в неї зверху масу для пудингу, зав'язати кінці серветки вузлом, у вузол протягнути палицю, опустити в каструлю з киплячою водою на плиті, палицю розмістити на стінках каструлі.
Постійно підливати трохи води, яка википатиме в каструлі, пудинг повинен бути весь час покритий водою, при цьому не торкатися дна каструлі. Варити необхідно 1,5 години.
Готовий пудинг викласти на тарілку, остудити трохи.