Пурсалада - традиційний баскський суп з тріски. В основі баскської кухні лежать різні рибні страви і страви на основі морепродуктів, зелень і ароматні приправи використовуються досить рідко. У баскської кухні найкращими рецептами є страви з тріски, частіше в'яленої. Баскські жителі велику увагу приділяють власним смаковим властивостям продуктів, стежать за їх високою якістю і свіжістю. У даному рецепті важливо поки тріска вимочується, кілька разів змінити воду - і щоразу обполіскувати посуд, щоб сіль не залишалася на дні. Готову страву солити слід дуже обережно, подавати гарячею в супниці.
Залити рибу водою, вимочити протягом кількох годин, при цьому кожну годину міняти воду, і промивати посуд, щоб не залишалася на дні сіль.
Обсушити рибу, викласти в каструлю, влити 250 мл. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, витягнути рибу.
Видалити з риби шкіру, витягнути всі кістки, виделкою розім'яти м'якоть. Покласти м'якоть в бульйон, де варилася риба.
Картоплю і цибулю очистити і нарізати. У каструлі розігріти оливкову олію, висипати цибулю, обсмажувати протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Після чого всипати картоплю, готувати ще 5 хвилин.
Влити в каструлю з цибулею та картоплею 1 л. води, довести до кипіння, варити протягом 35 хвилин. Після, додати рибу з бульйоном, варити ще 10 хвилин. При необхідності посолити за смаком.