Кіш - це страва, яке зародилася у Франції. Кіш являє собою пиріг. А кіш-лорен - це пиріг, який поширений у французькій місцевості - Лотарингії. Кіш являє собою відкритий пиріг, який готується з листкового тіста. Зараз у французькій кухні існують різноманітні варіації кіша. Але сьогодні ми вам хочемо порекомендувати приготувати прекрасний кіш-лорен з беконом і спаржею. Така страва дуже ситна і смачна. Такій страві зрадіють всі ваші домашні або гості, яких ви запросили. До речі, такий пиріг відмінно підійде в якості основної страви для теплих, домашніх, дружніх посиденьок. І готується такий чудовий пиріг недовго.
Борошно просіяти. Додати сіль, 2 яйця, сметану і нарізане кубиками масло. Вимісити тісто, скачати в кулю, загорнути в плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
Спаржу очистити від шкірки, варити в киплячій підсоленій воді 4 хвилини. Відрізати головки. Стебла нарізати невеликими шматочками.
Сир натерти. Збити 3 яйця з вершками і молоком. Додати в суміш подрібнену спаржу, половину сиру і мускатний горіх. Ще раз збити.
Розігріти духовку до 180°C. Деко змастити соняшниковою олією. Тісто розкачати, укласти у форму для випічки так, щоб були закриті дно і бортики. Влити молочно-сирну суміш. Зверху розкласти головки спаржі та дрібно порізаний бекон. Посипати сиром і випікати 40 хвилин.