Кіш-лорен з беконом і спаржею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Кіш-лорен з беконом і спаржею

Кіш - це страва, яке зародилася у Франції. Кіш являє собою пиріг. А кіш-лорен - це пиріг, який поширений у французькій місцевості - Лотарингії. Кіш являє собою відкритий пиріг, який готується з листкового тіста. Зараз у французькій кухні існують різноманітні варіації кіша. Але сьогодні ми вам хочемо порекомендувати приготувати прекрасний кіш-лорен з беконом і спаржею. Така страва дуже ситна і смачна. Такій страві зрадіють всі ваші домашні або гості, яких ви запросили. До речі, такий пиріг відмінно підійде в якості основної страви для теплих, домашніх, дружніх посиденьок. І готується такий чудовий пиріг недовго.

Інгредієнти

  • Зелена спаржа - 8 стебел
  • Яйця - 5 шт.
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Вершки - 250 мл.
  • Молоко - 150 мл.
  • Твердий сир - 150 г.
  • Мускатний мелений горіх - 1 щіпка
  • Борошно - 150 г.
  • Сіль - за смаком
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Бекон - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти. Додати сіль, 2 яйця, сметану і нарізане кубиками масло. Вимісити тісто, скачати в кулю, загорнути в плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.

  • 02

    Спаржу очистити від шкірки, варити в киплячій підсоленій воді 4 хвилини. Відрізати головки. Стебла нарізати невеликими шматочками.

  • 03

    Сир натерти. Збити 3 яйця з вершками і молоком. Додати в суміш подрібнену спаржу, половину сиру і мускатний горіх. Ще раз збити.

  • 04

    Розігріти духовку до 180°C. Деко змастити соняшниковою олією. Тісто розкачати, укласти у форму для випічки так, щоб були закриті дно і бортики. Влити молочно-сирну суміш. Зверху розкласти головки спаржі та дрібно порізаний бекон. Посипати сиром і випікати 40 хвилин.