Шоколадний тортик із вишнею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 4 г

Шоколадний тортик із вишнею

Бісквіт - це один із найпростіших основ до тортів. Щоб тісто було легким і повітряним, всі його інгредієнти гарненько збивають. У підсумку виходять бульбашки, які начебто піднімають тісто під час випікання. Невелика порада: бісквіт, який ви тільки що дістали з духовки, погано ріжеться, тому слід дати йому трохи часу звикнути до температури в кімнаті, почекати трохи, а потім вже різати. Наш бісквітний торт з вишнями чудово прикрасить ваш стіл і одразу ж підкорить всіх ваших гостей своїм насиченим смаком і виглядом. Але в цілому торт з варенням і вишнею - це чудовий варіант для будь-якого свята, а то й просто для сімейного чаювання.

Інгредієнти

  • Яйце - 4 шт.
  • Цукор - 340 г.
  • Молоко - 340 мл.
  • Олія - 230 мл.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Какао-порошок - 45 г.
  • Розпушувач - 12 г.
  • Борошно - 350 г.
  • Желатин - 15 г.
  • Вершки (35%) - 200 мл.
  • Сметана - 250 мл.
  • Цукрова пудра - 250 г.
  • Вишневе варення (зажельовані вишні) - 650 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку приготувати бісквіт. Для цього яйця, цукор та ванільний цукор дуже добре збити. Додати олію, молоко (220 мл.) та какао-порошок. Перемішати. Борошно та розпушувач змішати. Просіяти в основну масу. Перемішати міскером. Тісто вилити у форму. Випікати в розігрітій духовці при температурі180°С 45 хвилин.

  • 02

    Витягнути бісквіт з форми та покласти на рушник догори дном охолоджуватись. Потім розрізати на дві частини вздовж. Змастити нижній корж вишневим джемом.

  • 03

    Тепер приготувати крем. Для цього замочити столову ложку желатину. Висипати желатин в кастрюльку та залити молоком (приблизно пів склянки, може трохи більше). Добре перемішати, щоб не було великих грудочок, та залишити в прохолодному місці на 30 хвилин. Потім трохи підігріти все на плиті, щоб тільки розтопити желатин. До кипіння не доводити. Потім процідити.

  • 04

    Вершки, сметану та цукрову пудру покласти в миску. Та все збити до загусання. Вилити теплий желатин та ще раз перемішати добре міксером. Крем готовий.

  • 05

    Корж, намазаний рідким джемом, покласти в роз'ємну форму (дно форми викласти папір для випікання), вилити зверху крем та розрівняти. Поставити в морозилку на 15 хвилин, щоб верх схопився. Потім покласти верхню половину коржа та поставити в холодильник на 2 години, поки крем не загусне.

  • 06

    Після того, як крем добре застигнув, витягнути торт з холодильника та змастити боки рідким вишневим джемом тонким шаром та обсипати тертим шоколадом. Для верху знадобиться вишневе варення, в якому вишня зажельована. Варення викласти на торт та рівномірно розподілити по всій поверхні.