Джем - це слово, яке прийшло до нас з-за кордону. Варення і джем, до речі поняття, що мало відрізняються між собою. Можна сказати, що джем відрізняється від варення більшою густотою. Сьогодні пропонуємо вам приготувати цей самий джем. Ми його назвемо швидкий джем з хурми. Хурма дуже корисний фрукт. Плоди хурми містять велику кількість цукрів глюкози і фруктози, вітамінів, багато заліза, кальцію, міді. Вона корисна при серцевих захворюваннях. Але от тільки один недолік є в цього фрукта - його сезон дуже короткий. Тому для любителів хурми пропонуємо продовжити її сезон і запастися нею про запас, зваривши з цих чудесних фруктів джем. Такий джем дуже смачний, коли його намазати на млинці, пиріг або їсти просто запиваючи чаєм.
Хурму помити, якщо є кісточки, то видалити їх. Сковорідку з бортами змастити олією. Викласти порізану хурму, залити соком лимона та водою (60 мл.).
Закип'ятити та готувати на середньому вогні 15 хвилин, поки хурма повністю не розм'якне. Залишити на 15 хвилин в стороні охолонути. Збити блендером та повернути на сковорідку.
Знову поставити сковорідку на вогонь, додати цукор. Готувати на невеликому вогні близько 50 хвилин, поки джем не увариться. Подавати з тостами та сиром.