Рагу з квасолі з яйцями
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 20 хв

Рагу з квасолі з яйцями

Багате білком рагу з квасолі з яйцями може легко замінити м'ясо вегетаріанцеві. Вживаючи страви з квасолі, людина отримує безліч цінних речовин, необхідних для підтримки здоров'я. Користь квасолі як дієтичного продукту полягає ще й у тому, що вона багата клітковиною, яка надовго забезпечує відчуття ситості і виводить шкідливі токсини з організму. Також квасоля корисна тим, що в ній присутні незамінні для організму будь-якої людини білки, амінокислоти і вітаміни. Важливо те, що корисні властивості квасолі не втрачаються внаслідок термообробки. При постійному вживанні людиною квасолі відбувається природне очищення його організму.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Зелений горошок консервований - 6,5 ст. л.
  • Цукор - за смаком
  • Помідори - 700 г.
  • Олія оливкова - 2,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Лавровий лист - 0,5 шт.
  • Квасоля - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю необхідно попередньо замочити на ніч у холодній воді. Промити під холодною водою, перекласти квасолю в каструлю, залити свіжою водою до верху каструлі, поставити на вогонь, довести до кипіння, прибрати з вогню, злити воду. Залити новою водою, так щоб вода лише покрила квасолю. Додати лавровий лист, половину цибулі, варити на середньому вогні протягом 30 хвилин.

  • 02

    Долити в каструлю 250 мл. холодної води, повторно довести до кипіння, варити ще 30 хвилин. Повторити заливання нової води із наступним доведенням до кипіння ще два рази.

  • 03

    Подрібнити другу половину цибулі. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді, в олії, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, висипати подрібнені помідори, готувати протягом 15 хвилин. Дати охолонути суміші в сковороді, після чого перекласти в чашу блендера, подрібнити, перекласти знову в сковороду, повернути на вогонь, додати цукор і сіль за смаком.

  • 04

    Духовку розігріти до 200ºС. Обсушити квасолю. Змішати томатний соус зі сковороди з квасолею, при необхідності посолити. Викласти суміш у форму для випікання, зверху посипати горошком, залити зверху збитими яйцями. Випікати протягом 10 хвилин.