Рагу по-ірландськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 30 хв

Рагу по-ірландськи

Точно не відомо, хто і коли приготував рагу, але тим не менш це не заважає йому бути бажаним на будь-якому столі в різних країнах. З французького рагу перекладається як "збуджувати апетит ". І не дарма. Адже таку смачну страву не залишить байдужим нікого. Вона дуже легка, але в теж час і поживна. Тому й існує так багато різних рецептів страви з різними нововведеннями. Рагу по- ірландськи - це приємна страва з овочів і м'яса. Баранина як ніщо краще підходить до цієї страви. Її соковитий смак просочує все рагу, і ви вже не зможете втриматися, щоб не спробувати його. Страва має такі насичені аромати, що ви не зможете, щоб не з'їсти хоча б маленьку порцію. Порадуйте своїх близьких такою приємною стравою.

Інгредієнти

  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Баранина (лопатка) - 1,5 кг.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Морква - 4 шт.
  • Петрушка - 4 гілочки
  • Картопля - 10 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Овочі помити, почистити і нарізати великими шматочками.

  • 02

    М'ясо нарізати великими кубиками. Посолити. Обсмажити в глибокій сковороді, на соняшниковій олії з кожного боку по 3 хвилини. Додати в сковороду до м'яса цибулю, моркву, розмарин, готувати 5 хвилин, помішуючи.

  • 03

    У сковороду додати 600 мл. окропу, перемішати, довести до кипіння, приправити за смаком. Зменшити вогонь, додати картоплю, готувати при закритій кришці 2 години. Після, додати 3-4 кубики льоду, зняти ложкою жир зверху, довести до кипіння, додати подрібнену зелень.