Рагу по-марокканськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Рагу по-марокканськи

Яка ж все таки популярна страва рагу. Не дивлячись на те, що прийшло вона у світ із Франції, поширилася по Європі, а потім і по світові, у неї з'явилося безліч варіацій в кожній країні. Все одно вона залишається дуже популярною стравою . Хоча і вважається батьківщиною рагу Франція, в близькому Марокко його готують трохи по-іншому. По-перше, в оригінальному рецепті страву готують в густому соусі. Тут же соусу немає, навпаки, страва запікається в мікрохвильовці, а не тушкується. При цьому, овочі виходять зовсім іншими. Їх смак більш насичений і соковитий. Таку страву цілком можна подавати як самостійну до сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера - 1 шт.
  • Фарш яловичий - 500 г.
  • Томати консервовані - 800 г.
  • Родзинки - 3 ст. л.
  • Кмин мелений - 1 ч. л.
  • Коріандр мелений - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Баклажани - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Молоко - 1 ст.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Овочі - цибулю, моркву і селеру нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з маслом. Додати в сковороду фарш, зменшити вогонь, тушкувати постійно помішуючи 10 хвилин. Влити молоко.

  • 02

    Томати розім'яти, додати в сковороду разом із соком, довести до кипіння. Додати сюди ж родзинки і спеції - коріандр, кмин, корицю, тушкувати 15 хвилин.

  • 03

    Баклажани помити, нарізати тонкими смужками. Змастити форму маслом, викласти баклажани, скропити олією зверху, поставити форму в мікрохвильовку на 3 хвилини, перекласти після в тарілку.

  • 04

    У форму для мікрохвильовки викласти половину м'ясної маси зі сковороди, зверху половину баклажанів, і знову половину м'ясної маси і баклажани зверху. Зверху викласти тонкі кружечки нарізаних помідорів. Готувати в мікрохвильовці 10 хвилин.