Мексиканська кухня - це дуже древня кухня, яка являє собою синтез древніх ацтекських традицій і традицій іспанських завойовників. Це дуже самобутня і смачна кухня. Вона досить поживна і калорійна. І в той же час мексиканську кухню можна охрестити, як кухню самої древньої цивілізації. Адже сама древня цивілізація, цивілізація ацтеків, існувала на території сучасної Мексики. Кухня відрізняється своїми особливостями. Вона досить гостра і пряна. Ми вам сьогодні пропонуємо приготувати страву мексиканської кухні, яка дуже легко готується в домашніх умовах, але проте вона часта гостя у ресторанних меню. Ця страва з такою мексиканською назвою "Ранчеро".
Видалити м'якоть з одного великого помідора, крупно її нарізати. Те, що залишилося на шкірці - міліметра три, - теж нарізати кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Очистити і нарізати дрібними кубиками червоний перець. Вийняти серцевину із зубчиків часнику і подрібнити. Всі овочі розділити на дві частини - дві третини кожного овоча буде обсмажуватися, третину, що залишилася треба буде додати в кінці.
Великі частини нарізаних овочів покласти в каструлю. Додати кайєнський перець, суху паприку, орегано, чилі з какао, цукор. Посолити і поперчити за смаком. Пасерувати, постійно помішуючи, на великому вогні, поки все це не перетвориться на кашу.
Додати в овочі чайну ложку з гіркою томатної пасти.
Пройтися по овочах ручним блендером, а потім протерти отримане пюре через сито.
Додати в соус свіжі овочі, що залишилися, дрібно нарізану кінзу і щіпку сухого какао.