Ранчеро
Кількість порцій - 1
Час приготування - 40 хв

Ранчеро

Мексиканська кухня - це дуже древня кухня, яка являє собою синтез древніх ацтекських традицій і традицій іспанських завойовників. Це дуже самобутня і смачна кухня. Вона досить поживна і калорійна. І в той же час мексиканську кухню можна охрестити, як кухню самої древньої цивілізації. Адже сама древня цивілізація, цивілізація ацтеків, існувала на території сучасної Мексики. Кухня відрізняється своїми особливостями. Вона досить гостра і пряна. Ми вам сьогодні пропонуємо приготувати страву мексиканської кухні, яка дуже легко готується в домашніх умовах, але проте вона часта гостя у ресторанних меню. Ця страва з такою мексиканською назвою "Ранчеро".

Інгредієнти

  • Помідори - 1 шт.
  • Перець болгарський червоний - 1 шт.
  • Перець кайєнський - щіпка
  • Чилі - ⅓ ч. л.
  • Паприка мелена - 1 ч. л.
  • Оренано - щіпка
  • Паста томатна концентрована - 1 ч. л.
  • Кінза - 15 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Олія оливкова (для смаження) - 1 ст. л.
  • Какао - щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Видалити м'якоть з одного великого помідора, крупно її нарізати. Те, що залишилося на шкірці - міліметра три, - теж нарізати кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Очистити і нарізати дрібними кубиками червоний перець. Вийняти серцевину із зубчиків часнику і подрібнити. Всі овочі розділити на дві частини - дві третини кожного овоча буде обсмажуватися,  третину, що залишилася треба буде додати в кінці.

  • 02

    Великі частини нарізаних овочів покласти в каструлю. Додати кайєнський перець, суху паприку, орегано, чилі з какао, цукор. Посолити і поперчити за смаком. Пасерувати, постійно помішуючи, на великому вогні, поки все це не перетвориться на кашу.

  • 03

    Додати в овочі чайну ложку з гіркою томатної пасти.

  • 04

    Пройтися по овочах ручним блендером, а потім протерти отримане пюре через сито.

  • 05

    Додати в соус свіжі овочі, що  залишилися, дрібно нарізану кінзу і щіпку сухого какао.