Расгула
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Расгула

Мало хто знає, але індійська національна кухня славиться не тільки пряними м'ясними стравами, але і неперевершеними десертами. Популярні в Індії традиційні солодощі під назвою расгула (расагола) являють собою солодкі кульки з домашнього кисломолочного сиру (паніра), зварені в цукровому сиропі з прянощами (або рожевій воді). Саме сироп надає десерту такий вишуканий і неповторний смак. До того ж расгула ще і дуже корисний продукт, що сприяє поліпшенню травлення. Такі східні ласощі можна наколоти на шпажки та разом зі стиглими фруктами подавати на Вашому святі або вечірці. Можете бути впевнені: такого незвичайного десерту Ваші гості ще точно не пробували.

Інгредієнти

  • Молоко - 800 мл
  • Вода - 600 мл
  • Цукор - 200 г
  • Лимон - 100 г
  • Кардамон - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Доведіть молоко в каструлі до кипіння. Змішайте лимонний сік (2 столові ложки) з 4 столовими ложками води і додайте його поступово в кипляче молоко.

  • 02

    Молоко починає тверднути і відокремлюватися від води. Продовжуйте варити протягом хвилини або двох. Потім вимкніть вогонь і зцідіть через марлю або тонку бавовняну тканину. Сир, що залишився, називається панір.

  • 03

    Ополосніть холодною водою щоб змити лимонний аромат і тепер відіжміть стільки води, скільки ви можете. Щоб перевірити готовність паніру, візьміть невеликий шматочок на долоню і спробуйте зробити м'яку кульку з нього.

  • 04

    Розділіть панір на рівномірні частини і зробіть з них невеликі кульки. Вони збільшуються в об'ємі при кулінарній обробці.

  • 05

    Покладіть воду і цукор у каструлю і доведіть до кипіння, потім додайте кульки паніру. Переконайтеся, що є достатньо місця для кульок, адже панір буде сильно розширюватися. Закрийте кришкою і варіть 8 хвилин. Потім вимкніть вогонь, відкрийте кришку і додайте кардамон.

  • 06

    Поставте в холодильник на 1 годину. Подавайте охолодженими, можна з сиропом.