Розсольник із квасолею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Розсольник із квасолею

Пропонуємо вашій увазі легку, просте у приготуванні, поживну і смачну, дуже ароматну першу страву, яка посяде гідне місце у вашому домашньому меню. До того ж надзвичайно корисну, і головне... без м'яса. Замість м'яса використовуємо бульйон з квасолі, білки якої за своїм хімічним і біологічним складом і поживністю дуже близькі до білків тваринного походження. Квасоля містить багато органічних кислот, вітамінів групи В, РР, Е , фолієвої кислоти. При термічній обробці в ній зберігаються всі корисні поживні речовини. Спробуйте приготувати наш розсольник - подаруйте своїм близьким турботу і любов!

Інгредієнти

  • Квасоля червона - 50 г.
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст.л.
  • Сметана - 4 ст.л.
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь петрушки - 5 г.
  • Корінь селери - 5 г.
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю помити, замочити на 6 годин. Після, воду злити, всипати в каструлю, залити свіжою холодною водою, варити до готовності, рідину злити в окрему миску.

  • 02

    Моркву і коріння петрушки та селери помити, нарізати тонкими шматочками. Цибулю нарізати тонкою соломкою. На сковороді обсмажити овочі на вершковому маслі, до м'якості.

  • 03

    Солоні огірки очистити від шкірки, розрізати вздовж, витягнути насіння, нарізати соломкою. Покласти огірки в маленьку каструлю, відварити в невеликій кількості води, рідину злити. Картоплю помити, почистити, нарізати брусками.

  • 04

    У рідину з квасолі влити воду, з розрахунком об'єму на весь суп. Поставити на вогонь, довести до кипіння, додати картоплю, варити до напівготовності картоплі. Додати огірки, обсмажені овочі і варити 15 хвилин.

  • 05

    За 5 хвилин до кінця приготування, всипати квасолю, влити кип'ячений огірковий розсіл, посолити за смаком і додати спеції.

  • 06

    Наприкінці, зняти з плити і додати яєчний жовток розтертий з невеликою кількістю сметани, при подачі додати сметану і посипати зеленню.