Равіолі з креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Равіолі з креветками

Равіолі - універсальне блюдо, що відноситься і до другого, і до десертів, все залежить від начинки, яка може бути найрізноманітнішою. Для равіолі на десерт вибирають фруктову, ягідну або шоколадну начинку. Рецепт равіолі з креветками присвячується любителям італійської кухні. Щоб приготувати їх, потрібно добре попрацювати, але в підсумку вийдуть просто фантастично смачні равіолі. Равіолі опускають в соус, присипають тертим пармезаном і рожевим перцем, прикрашають креветками і подають на стіл. Щоб равіолі виходили красивими, можна використовувати спеціальні форми для равіолі, які дозволяють формувати вироби з зубчастими краями різної форми.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 6,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Вода - 6,5 ст. л.
  • Олія рослинна - 1,5 ч. л.
  • Сир твердий - 4 ст. л.
  • Сир бринза - 2 ст. л.
  • Креветки - 350 г.
  • Петрушка - 1,5 ст. л.
  • Базилік - 6,5 ст. л.
  • Чебрець свіжий - за смаком
  • Сік лимонний - 1,5 ч. л.
  • Вершки 20% - 500 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, вбити яйця, влити рослинну олію, посолити, замісити тісто, поступово вливаючи при цьому в миску воду, постійно змішуючи. Сформувати з тіста кулю, накрити миску рушником і залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Очищені креветки подрібнити, розім'яти виделкою бринзу, змішати креветки з сиром в мисці, додати сюди ж лимонний сік, подрібнену петрушку, 4 ст. л. подрібненого базиліка, додати чебрець, посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати.

  • 03

    Тісто розкачати на два тонких листа, на один викласти начинку з інтервалом в 2 см. Накрити зверху начинку другим пластом тіста, притиснути, вирізати ножем квадрати із начинкою.

  • 04

    Відварити равіолі в киплячій підсоленій воді. Для приготування соусу необхідно уварити на третину вершки на розігрітій сковороді, додати трохи бринзи, змішати її з вершками, збити міксером до однорідності. Додати сіль і перець за смаком, вмішати подрібнений базилік. Подавати равіолі в тарілці з соусом.