Пельмені з грибами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Пельмені з грибами

Пельмені є воістину унікальною стравою. Адже, фактично в кожній національній кухні існує той чи інший варіант приготування пельменів. Також існує маса різновидів пельменів. Один з яких сьогодні ми вам і пропонуємо випробувати. Пельмені з грибами дуже поширені в нашій країні в період посту. Адже, такі пельмені є ні чим не гіршою альтернативою пельменям з м'ясом. За поживністю їм немає рівних. Так як гриби є багатим джерелом білків і незамінних амінокислот. А в стародавньому Єгипті вважалося, що гриби роблять вас безсмертними. Більш того, запах грибів настільки цінувався фараонами, що вони були оголошені «королівською їжею».

Інгредієнти

  • Борошно - 360 г.
  • Молоко - 120 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Олія - 80 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Лісові гриби - 300 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Сметана - 90 г.
  • Кріп - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно підготовані гриби дрібно порізати та розділити на 2 частини. Одну половину відварити в підсоленій воді, іншу - підсмажити на олії. Окремо підсмажити дрібно нашатковану цибулю. З'єднати обидва види грибів із цибулею. Перемішати, приправити сіллю та перцем.

  • 02

    Потім борошно висипати гіркою на стіл, в центрі зробити заглиблення. Влити в нього змішану з молоком, яйцем та сіллю, воду (80 г.). Замісити круте тісто. Накрити його рушником та залишити на 20-30 хвилин.

  • 03

    Потім тісто розкачати та нарізати кружечками за допомогою склянки. В центр кожного кружечку покласти начинку. Ретельно защіпити краї та відварити в підсоленій воді. Подавати пельмені зі сметаною та зеленню.